Bax-shop is op bezoek gegaan bij Zeeuws opkomend Techno-talent Janick van Megroot (1991). Doordeweeks werkt hij als grafisch ontwerper, maar in het weekend en in de avond is hij te vinden achter de draaitafels. Hij draait echter onder de naam Janick Megroot. In Zeeland is er nog weinig animo voor de muziek die hij draait, maar in de Randstad is Deep-House en Techno al razend populair.

Hoe ben je DJ/Producer geworden?

“Vroeger ging ik vaak met mijn vrienden naar de jeugdsoos. Daar stond een hele oude Pioneer mixer, ik zou niet eens meer weten welke het was. Ik was diegene die er gelijk achter kroop en plaatjes ging opzetten, maar nog niet zozeer mixen. Het bepalen van de muziek is wat mij aantrok. Jij bepaald wat de mensen horen en waar ze op gaan dansen. Later, toen de jeugdsoos werd vernieuwd, kwamen er twee Pioneer CDJ-200 en een Numark mixer te staan en begon ik hier op te draaien. Dat was in 2007 en daarna is het begonnen.”

“Na een paar jaar oefenen met DJ’en ben ik ook mijn eigen muziek gaan maken in Fruity Loops. Dit doe ik nog steeds elke week. Helaas nog niet zoveel als dat ik zou willen vanwege mijn studie, maar ik probeer elk uurtje mee te pakken. Ik heb al veel tracks gemaakt, maar ik zet niet alles online. Ik wil eerst zeker weten dat de muziek die ik maak, ook echt voor mij staat.”

Welke muziekstijlen draai en produceer je?

“Toen ik begon met DJ’en was het vooral Dirty House wat ik draaide, maar soms zat er ook al een techno nummertje door. Elke DJ ontwikkelt zich voortdurend en vindt uiteindelijk zijn eigen muziekstijl. Een jaar of drie geleden begon ik techno te draaien en toen vonden de mensen het maar niks. Ik ben er altijd in blijven geloven en dat heeft goed uitgepakt. De laatste twee jaar heeft techno echt een flinke opmars gemaakt in Nederland. In Zeeland loopt het nog achter wat betreft techno. Ik vind het vooral leuk om echt diep en groovy te draaien maar ook om lekker door te beuken met een afsluitende set.”

“Veel mensen zeggen dat techno de hele tijd hetzelfde is, maar dat is met EDM (Electronic Dance Music) net zo. Alleen zitten er snellere afwisselingen tussen. Het is juist het moeilijke aan techno dat het steeds hetzelfde is, maar wel lekker moet blijven om naar te luisteren en op te dansen. Je moet het voelen en begrijpen. Voor mij is een simpele hi-hat er bij al genoeg en een hele toevoeging. Less is more. Ik haal mijn inspiratie vaak uit Drumcode tracks. Artiesten zoals Alan Fitzpatrick, Adam Beyer, Joseph Capriati, Nicole Moudaber en Len Faki zijn grote inspiratiebronnen voor mij.”

Vertel eens wat meer over je carrière

“Ik draaide lokaal al wel veel, maar nog niet echt op een groot podium. Ik heb ooit eens een mix opgestuurd naar Groove to Chill, een groot techno evenement in Vlissingen. Ze waren erg enthousiast en ik mocht de volgende editie openen met een Deep-House set. Daarop volgde nog meer optredens. Ik kreeg betere tijden en ik mocht ook mijn eigen ding gaan doen. Zo mocht ik Koningsdag 2014 een zaal van 1200 man opwarmen voor Michel De Hey. Doordat ik lokaal zelf ook veel organiseer heb ik mijn naam goed gevestigd in Zeeland als techno DJ. Mijn talent werd ook gespot door de organisator van Rotterdam Outdoor en ik kreeg de eer om de Talent Stage af te sluiten die vol stond met DJ talenten uit heel Nederland.”

“In oktober 2014 zag ik toevallig iets over een DJ contest voorbij komen van I LOVE TECHNO en ik heb een liveset opgestuurd van een van mijn eigen evenementen. Een paar weken later, toen ik het eigenlijk al vergeten was, werd ik gebeld door de organisatie om mij te vertellen dat ik samen met 2 andere finalisten mocht draaien in Gent. Tijdens deze finale kreeg elke DJ 20 minuten, maar voor mijn gevoel ging het niet echt lekker en ik had er slechte hoop in. Tot mijn verbazing heb ik toch gewonnen en mocht ik tijdens I LOVE TECHNO draaien. Dit was echt een droom die uitkwam! Ik mocht de Dark Room openen en kon echt mijn gang gaan. In de line-up stonden de grootste techno DJ’s van de wereld. Dit is het hoogtepunt van mijn carriere tot nu toe geweest. I LOVE TECHNO heeft onlangs de award gewonnen voor “Best Indoor Festival Europe 2014″ en het is leuk dat ik daar onderdeel van ben geweest.”

janickposter

Wat gaat 2015 voor jou brengen?

“Er staan al een aantal leuke events op de planning. Zo mag ik begin maart Groove to Chill afsluiten in De Timmerfabriek in Vlissingen. Ik heb onlangs ook een podcast gedaan voor misschien wel Nederlands grootste Underground techno organisatie, genaamd Strobe. Dit jaar staan er al meerdere boekingen vast buiten Zeeland wat een goed vooruitzicht biedt.”

“Ik heb nu ook mijn eerste festivalboeking binnen voor later dit jaar. Ik moet hier nog even stil over zijn, maar het balletje begint te rollen dus ik wacht geduldig af. Ik ben nog jong en ik heb nog vele jaren te gaan. Ik word veel liever gevraagd om ergens te draaien dan dat ik zelf moet vragen of ik op een evenement mag draaien. Als je gevraagd wordt, weet je zeker dat je iets leuks doet.”

“Over een paar maanden rond ik mijn studie af en heb ik meer tijd om te produceren. Mijn doel is om dit jaar nog een aantal tracks uit te brengen op een goed techno-label. Hopelijk zorgt dat ervoor dat ik nog meer optredens krijg binnen en buiten Zeeland en mijn passie voor techno aan het grote publiek kan laten horen en voelen.”

facebook.com/janickmegroot
soundcloud.com/janickmegroot

Geen reactie

Nog geen reactie...

Laat een reactie achter